Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2011

Domagoj Ivan Milošević: Prve pozitivne pomake očekujemo u drugoj polovici ove godine

Potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Ivan Milošević u HTV-ovoj emisiji Svijet profita rekao je kako efekt od konkretnih vladinih projekata očekuje u drugoj polovici ove godine i na nezaposlenost i na gospodarski rast...

"Vjerujem, s obzirom na najavljene projekte, na njihovu isplativost i na to da je osigurano financiranje, da će krenuti novi val optimizma", rekao je Milošević. "Rezultati projekata pratit će se na mjesečnoj razini, a svaki kvartal podvući će se crta i točno vidjeti gdje su ti projekti", dodao je.

Miloševićevi ciljevi su pokretanje ulaganja i projekata koji stoje ili su zapeli, otvaranje novih projekata i dovođenje novih ulagača te otvaranje novih radnih mjesta.

Deset investicijskih projekata javnog sektora čija realizacija počinje u prvom tromjesečju ove godine ukupno su vrijedni oko 5,5 milijardi kuna, a za svaki od tih projekata je osigurano financiranje ili odlučeno o modelu financiranja, rekao je ranije Milošević.

Ti projekti, izvijestio je, odnose se na osam tvrtki - HEP, Janaf, HŽ, Luku Rijeka, Šibenik i Dubrovnik, Hrvatske vode i Zračnu luku Zagreb, a njihov je investicijski potencijal puno veći i ukupna se vrijednost njihovih projekata u ovoj godini procjenjuje na 11 milijardi kuna.

Investicijski projekti znače kratkoročno zapošljavanje tijekom gradnje, a nakon toga otvaranje održivih radnih mjesta, a tijekom njihove realizacije moglo bi biti zaposleno tri do četiri tisuće radnika, procijenio je ministar. Pitanje je koliko to može pomoći u situaciji kada ćemo uskoro, po svim prognozama, dostići brojku od 350.000 nezaposlenih.

Investicije privatnog sektora koje se najavljuju ili je za njih izražena želja Milošević procjenjuje na više od 10 milijardi eura.

Pročitajte još:

- Graf dana: Pogledajte kako smo došli do brojke od 320.000 nezaposlenih

- Jadranka Kosor: Ovo je godina oporavka i ne smije biti povećanja cijena

- ALARMANTNO: Strana ulaganja u hrvatsko gospodarstvo zabilježila godišnji pad od 30,8 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram