Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2011

Može li Bajs istom dosadnom i preskupom turističkom ponudom vratiti domaćeg gosta?

Iako još uvijek nemamo pravu bilancu prošlogodišnje turističke sezone, iz Ministarstva turizma već se žestoko spremaju za iduću. Ove godine žele se više fokusirati na domaćeg gosta koji se u posljednjih nekoliko godina doslovno "izgubio" s turističke karte Hrvatska. Pitanje je ima li to ikakvog smisla...

Kako produžiti turističku sezonu, vječno je hrvatsko pitanje. Ministarstvo turizma i mreža hrvatskih turističkih zajednica nastavljaju poticati organizirana putovanja za domaće goste u predsezoni i posezoni. U fokusu interesa su učenici i umirovljenici, prenosi HRT. I istarska se turistička zajednica zajedno sa svojim agencijama, turoperatorima i avioprijevoznicima uključila u provođenje novih modela mjera. Riječ je o bukiranju predsezone i posezone, kad su i cijene povoljnije. Među ostalim, za domaće školarce i umirovljenike agencije će dobivati 200 kuna po putniku. Jednodnevnim izletima moći će se upoznati nerazvijeni krajevi Hrvatske i to sa subvencijom od 50 kuna po putniku, a višednevnim aranžmanima s 200 kuna po putniku.

Natječaj za prijavu zainteresiranih za subvencionirane programe produžen je do 28. veljače. Interes je dosta velik. Prema prvim informacijama najbolje se prodaju srednja Dalmacija i Dubrovnik za školske ekskurzije, a Istra za umirovljenike, doznaje HRT.

Pitanje je samo kakvog ovo sve zajedno ima smisla.

Uskoro ćemo imati 360.000 nezaposlenih. Većina Hrvata će se složiti kako se daleko povoljnije ljetne turističke aranžmane može pronaći u Turskoj, Španjolskoj, Grčkoj ili nedalekoj Crnoj Gori.

Postavlja se pitanje može li Bajs nekako privući slabo-platežne domaće goste istom dosadnom turističkom ponudom koja se svodi na čisto more i sunce. Ne treba zaboraviti niti (pre)visoke cijene.

S druge strane, ako se ima za skijanje...

Pročitajte još:

- Domaći ugostitelji više nego zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom

- Bajs: Sljedeće sezone krećemo u borbu za domaće turiste! A što će oni trošiti? Monopoly novac?

- U prvih 9 mjeseci u Hrvatskoj bilo 3,2 posto više turista nego prošle godine

Foto:goldcoast.com.au

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram