Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2011

Svjetsko tržište: Rast poslovnog povjerenja u Njemačkoj, rast cijena američkih obveznica...

Američke državne obveznice duljih dospijeća u petak su zabilježile rast cijena nakon što je Fed kupio više od 8 milijardi dolara vrijednosti obveznica...

RBA analitičari:

To, ipak, nije spriječilo pad američkih i njemačkih državnih obveznica na tjednoj razini. Naime, zbog razmjerno dobrih makroekonomskih pokazatelja na tržištu uglavnom prevladava optimizam, što utječe na pad potražnje za sigurnim utočištima.

U ovom tjednu na kretanje obveznica u SAD-u utjecat će sastanak FOMC-a i u određenoj mjeri podaci o BDP-u u zadnjem tromjesečju 2010. S obzirom da će podaci o BDP-u biti objavljeni u petak, na tržište obveznica mogu utjecati očekivanja investitora. U eurozoni za tjedan pred nama najavljena su izdanja Slovačke, Nizozemske, Italije i Njemačke. Uz to, nakon što je na sastanku ministara financija zemalja eurozone donesena odluka o izmjenama unutar Europskog fonda za financijsku stabilnost (među kojima su najvažnije povećanje sredstava fonda, kupnja obveznica na sekundarnom tržištu i smanjenje kamatnih stopa), EFSF će se po prvi put pojaviti na primarnom tržištu obveznica.

Podaci s kraja prošloga tjedna iz Francuske pokazali su rast poslovnog povjerenja tijekom siječnja na 108, sa 102 u prosincu prošle godine. IFO indikator poslovne klime iz Njemačke zabilježio je iznadočekivani rast tijekom siječnja, pokazavši tako još veći optimizam investitora. Promatrani je pokazatelj tako ostvario rast na 110,3 na 109,8.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram