Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2011

Bez velikih promjena na domaćem deviznom tržištu

Kraj proteklog tjedna donio je ponovno jačanje jedinstvene europske valute prema američkom dolaru.

Tome su doprinijele povoljne objave iz Njemačke, koje su pokazale snažan i više nego očekivani rast poslovnog povjerenja. Osim toga, investitori u eurozoni i dalje su optimistični u pogledu rješavanja dužničke krize te vjeruju kako će mjere koje su donijeli nositelji ekonomske politike biti uspješne. Tečaj EUR/USD je tako u petak porastao s 1,347 dolara za euro (razina s početka trgovanja) na 1,362 dolara za euro zaključivši pritom kraj prošlotjednog trgovanja. Na početku ovoga tjedna promatrani se tečaj kretao na razinama oko 1,359 dolara za euro, prenose RBA analitičari.

Kao i ostatak tjedna i u petak je glavna karakteristika trgovanja na domaćem tržištu bio stabilan tečaj EUR/HRK te trgovina u uskom rasponu od 30-ak baznih bodova. Ponuda i potražnja sa strane korporativnog i bankarskog sektora su bile u međusobnoj ravnoteži što je pridonijelo stabilnosti tečaja. Dan je zatvoren na razinama oko 7,394 kuna za euro. Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,388392 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram