Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2011

Tržište novca: EUR/USD na najvišim razinama u proteklih gotovo dva mjeseca

Jučer je drugi dan za redom tečaj EUR/USD na svjetskim deviznim tržištima nastavio rasti.

Razina na kojoj je trgovanje otvoreno od 1,338 dolara za euro ujedno je bila dnevni minimum. Do poslijepodnevnih sati EUR/USD je porastao na najvišu razinu u posljednjih gotovo dva mjeseca - 1,353 dolara za euro (dnevni maksimum), pri čemu su deprecijacijski pritisci na euro bili posljedica većeg od očekivanog pada započetih gradnji novih stambenih objekata u SAD-u. Do kraja dana došlo je do blage korekcije pa je trgovanje zatvoreno na 1,347 dolara za euro pod utjecajem iznadočekivanog rasta broja izdanih građevinskih dozvola u SAD-u, prenose RBA analitičari.

Ni u srijedu nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Tečaj EUR/HRK i dalje se kretao u uskom rasponu od 30-ak baznih bodova. Slabiji volumeni trgovanja, kao i ujednačena ponuda i potražnja bankarskog i korporativnog sektora za devizama pridonijeli su stabilnosti. Tečaj EUR/HRK dan je zatvorio na razinama oko 7,393 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi  7,390546 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram