Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2011

Novi hit: Zaustavi se Marko pita bi te nešto, viđaš li mi USKOK i pita li za mene?

Novi detalji iz afere Thompson-Sanader-HDZ koja bi mogla postati pogubnom za poznatog desničarskog tribuna...

Sve je krenulo kada je HTV objavio kako iz puzdanih izvora doznaje da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader Thompsonu isplatio 500.000 eura samo kako ne bi nastupao u predizbornoj kampanji 2007. godine. Thompson je, navodno, lovu uzeo i te godine apstinirao od pojavljivanja i drukanja za pojedine političke opcije.

Marko Perković "Thompson" je potvrdio kako je ispitan u USKOK-u, dok je njegov menadžer izajavio da najpoznatija desnica domaće estrade nema nikakve veze sa Sanaderovim crnim fondom.

Večeras nove informacije...

Večernji list doznaje kako je USKOK zatražio i porezni nadzor Thompsonove imovine kako bi se ustanovilo je li platio porez na tih 515.000 eura, ali i kako bi se provjerilo jesu li njegovi prihodi u skladu s njegovom imovinom. Istražitelje je posebno zaintrigiralo otkriće Večernjeg lista da je Thompson tek nekoliko dana pošto mu je Barišić, kako tvrdi, isplatio novac, na elitnoj lokaciji u Remetama kupio kuću i okućnicu čija bi vrijednost, prema gruboj računici, mogla biti od 500 do 600 tisuća eura. Na iznos od 515.000 eura, odnosno 3,8 milijuna kuna, porez bi pak, ovisno o tome bi li se ta svota vodila kao autorski honorar ili bi bila oporeziva po stopi od 35 ili 45 posto i ima li Thompson prijavljenu tvrtku, iznosio od 780 tisuća kuna do čak 1,9 milijuna kuna.

Može li nova afera postati pogubnom za glazbeno-estradnu karijeru Marka Perkovića? Malo vjerojatno. Ako mu nisu naštetile optužbe da njegove pjesme i nastupi aludiraju na proustaško djelovanje, teško da će ga ovo nekako smesti. Najgore što mu se može dogodit jest da mora isplatiti nešto love u ime neisplaćenog poreza.

A budući da ima godišnja primanja od oko 40 milijuna kuna, to mu ne bi trebalo predstavljati neki veliki problem...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram