Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2011

SULUDO: Nova ministrica financija razmišlja o povećanju PDV-a!?

Nova ministrica financija mogla bi uskoro zatražiti povećanje poreza na dodatnu vrijednost! Kaže ekonomist Ante Babić...

Nova ministrica financija Martina Dalić mogla bi uskoro od premijerke zatražiti povećanje PDV-a. Barem tako tvrdi nekadašnji ekonomski savjetnik Banskih dvora i bivši direktor Business.hr-a Ante Babić.

"U zadnjih godinu dana, u ekonomskom smislu, Vlada kao da nije postojala. Ništa se nije dogodilo i ništa se nije ostvarilo. Kako nema šanse da će u izbornoj godini dirati rashode, jedino joj preostaje okrenuti se prihodima. Ona se i prije zalagala za višu stopu PDV-a, pa se ne bi iznenadio ako predloži da taj porez poraste za jedan, možda čak i dva posto. Ona zna da je trenutna struktura državnih financija neodrživa i da mora pokriti rastući deficit", tvrdi Babić u razgovoru za tportal.

Ukoliko ministrica zaista i zatraži povećanje PDV-a, mala je šansa da će premijerka Jadranka Kosor pozitivno odgovoriti na tu molbu.

Osim što već sada imamo jednu od najviših stopa PDV-a u Europi, izborna je godina, pa je malo vjerojatno kako će se predsjednica HDZ-a kockati s povećanjem PDV-a, ma koliko možda ono bilo ekonomski opravdano.

Pročitajte još:

- Više od 320.000 ljudi nema posao, a Bozanić se zahvaljuje Jadranki Kosor na odgovornoj službi!

- Adriatic Institut: Odmah treba privatizirati sve tvrtke u državnom vlasništvu!

- Kako smo loše poslovali: U prvih 10 mjeseci prošle godine prikupljeni porez na dobit pao za 33 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram