Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2011

Hoće li Podravka postati dokaz da kompanije u državnom vlasništvu mogu biti uspješne i inovativne?

Premijerka Jadranka Kosor danas je posjetila koprivničku Podravku kako bi se informirala o promjenama u vođenju tog domaćeg prehrambenog diva...

"Unatoč različitim okolnostima u kojima je Podravka djelovala, 2010. je bila dobra godina", rekla je Jadranka Kosor. Pritom je izrazila zadovoljstvo podacima o zaposlenosti što je, kako je kazala, važno i njoj, Vladi, ali i Koprivnici i cijelom tom kraju. Premijerka je posebno zadovoljna jako dobrim planovima Podravke za 2011. i godine koje dolaze, prenosi HRT.

"Mislim da su se planovi Uprave i Nadzornog odbora ostvarili. Čuli smo jako dobre planove što se namjerava u budućnosti, u 2011. godini, ali i godinama koje dolaze", rekla je Kosor dodajući kako se razgovaralo i o mogućnostima Podravke kada Hrvatska postane članica EU.

Na pitanje hoće li država zadržati dionice Podravke ili ih eventualno prodati, premijerka Kosor je rekla da je danas u posjetu Podravci u ime Vlade, "kao gazdarica", te da se razgovaralo samo o pozitivnim rezultatima i planovima za budućnost.

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić pojasnio je da pitanje dionica ovisi o dogovoru s drugim dioničarima i tržištu kapitala. Uprava Podravke razmatra različite programe financijskog restrukturiranja, među njima i različite vrste dokapitalizacije. Kada Nadzorni odbor prihvati prijedlog dokapitalizacije, članovi Nadzornog odbora razgovarat će s dioničarima koje zastupaju, a tada će se znati i stajalište Vlade, rekao je Jurčić.

Može li koprivnička Podravka postati dokaz kako kompanije u državnom vlasništvu ne moraju biti vječni gubitaši i rasadnici korupcije ukoliko ih vodi kvalitetan i sposoban management? Saznat ćemo vjerojatno vrlo brzo...

Sam Jurčić je nedavno izjavio kako je Podravka prebrodila minus od 400 milijuna kuna te da je jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja, bez obzira na sve afere, ima stabilnu financijsku situaciju za iduće 3 ili 4 godine.

Pročitajte još:

- Podravka proizvodi svoj popularni gulaš u SAD-u i najavljuje osvajanje američkog tržišta!

- Podravki potrebna dokapitalizacija od milijardu kuna? A tko će to platiti…

- Mirovinski fondovi će otkupiti OTP-ov udjel u Podravci!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram