Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2011

Kerumova Fani ostaje bez zemljišta vrijednog 1,2 milijuna eura?

Nakon dva dana kopanja arhiva, u Županiji splitsko-dalmatinskoj nije nađen nikakav trag da su im vlasnici terena na Prvoj vodi ikad ponudili pravo prvokupa, kako propisuje Zakon o zaštiti prirode u slučaju Park šume...

Index:

To je, naime, bio preduvjet da se teren nađe u rukama drugog privatnog vlasnika, poput Fani Horvat i njezine tvrtke Latebra, koja je pet tisuća kvadrata za 1,2 milijuna eura otkupila od 12 vlasnika još 2008. godine, godinu dana prije no što je u fotelju gradonačelnika zasjeo Željko Kerum.

Vrijedni službenici prekopali su svu dokumentaciju, skoro pa do osnivanja Županije i nisu ništa našli. Takav će nalaz poslati Državnom odvjetništvu koje je i zatražilo provjeru je li ispoštovano pravo prvokupa. Nakon Županije, vlasnici su morali ponuditi terene državi pa onda Gradu Splitu, no sad je to više-manje bespredmetno.

Nakon što dobiju službeni dopis iz Županije, u Državnom odvjetništvu će odlučiti o daljnjim koracima. Moguća je tužba za poništenje kupoprodajnih ugovora. Fani bi mogla ostati bez terena na kojem je planirala usred zaštićene zone podignuti ugostiteljski objekt. Na plaži Prva voda protiv Fani i Keruma ovog vikenda je prosvjedovalo oko pet tisuća Splićana.

Pročitajte još:

- Kerum ima rješenje za nezaposlenost: Ako nemate posla idite ća iz Splita!

- Slobodna napisala nepodobni članak o Kerumu i Fani, pa splitski gradonačelnik najavio rat protiv EPH!

- Kerumova nova bolja polovica želi koncesiju na plažu od 15 000 kvadrata!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram