Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2011

Devizno tržište: Rast tečaja EUR/USD

Jučerašnjeg dana vrijednost jedinstvene europske valute u odnosu na američki dolar zabilježila je rast. S početnih 1,327 dolara za euro tečaj EUR/USD je u popodnevnim satima premašio 1,345 dolara za euro, što je njegova najviša razina u posljednjih nešto više od mjesec dana, prenose RBA analitičari.

Povoljno je na vrijednost eura djelovao optimizam investitora kako bi mjere europskih vlasti u borbi protiv dužničke krize ipak mogle uspješno djelovati. Osim toga, dodatno je rastu eura doprinio iznadočekivani rast ZEW indeksa investitorskog povjerenja u Njemačkoj i eurozoni. Tečaj EUR/USD je dan zaključio na 1,337 dolara za euro, a danas tijekom jutra njegov je rast nastavljen.

Domaće devizno tržište je i u utorak bilo stabilno. Tečaj EUR/HRK se kretao u uskom rasponu od 30ak baznih bodova te je dan zatvorio na razinama oko 7,393 kuna za euro. Ponuda i potražnja za devizama sa strane korporativnog i bankarskog sektora su bile međusobno uravnotežene što je pridonijelo stabilnosti tečaja. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,393798 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram