Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

O Zoranu Milanoviću, sushiju, dobrom vinu i iskakanju iz paštete

I mi često kritiziramo Zorana Milanovića i njegovo (ne)pojavljivanje u medijima. Zadnji smo ga put vidjeli u Saboru dok se svađao s HDZ-ovcima oko Božića. No, ako cijelu stvar promotrimo s druge strane, Milanovićevo je pravo da nestane iz medija kada god poželi...

Danas su domaći mediji konačno otkrili tekst iz Jutarnjeg lista u kojem je Davor Butković u svom omiljenom restoranu ugostio čelnike oporbe, Zorana Milanovića i Radimira Čačića. Veseli trojac tako je razglabao o hrani i piću, moralnim vrijednostima, politici i dobrom ukusu. U tom je intervjuu Milanović izjavio:

"Gledajte, ja se ne želim pod svaku cijenu sviđati. Mislim da to nije glavni posao političara, osobito ne u zemlji koja je u uistinu teškoj situaciji, kao što je Hrvatska. Ja sam, dakle, uvjeren da zadatak političara nije da se dopadne, nego da odgovorno, katkad i nepopularno, obavlja važne državne poslove. I inače nisam zagovornik populizma, a sada u Hrvatskoj definitivno nije vrijeme za populizam."

I tu je Milanović sasvim u pravu.

Istu je stvar ponovio u i večerašnjem HTV-ovom Dnevniku:

"Ne želim se nikome pravdati, ali odluke o tome kada ćemo se, gdje i koliko pojavljivati i kada ću se ja pojavljivati u interesu SDP-a, i nadam se s dobrom procjenom, donosimo moji suradnici i ja. Nikad samo jedna osoba neće iskakati iz paštete. Taj film u SDP-u nikad nećete gledati", rekao je prvi čovjek SDP-a.

I opet je bio u pravu.

Samo ima tu jedan problem. Medijsko se izvještavanje pretvorilo u 24-satni cirkus koji će Vas prožvakati i ispljunuti ako ne budete plesali po njegovim notama.

Često elitizam i nije loša stvar, ali Milanović mora biti oprezan da ne ode u drugu krajnost.

Jer ako uspije okrenuti medije protiv sebe, može zaboraviti na bilo kakvu šansu za pobjedu na predstojećim izborima. Lijepo je to objasnio stručnjak za odnose s javnošću, Krešimir Macan. "Ako previše čekaš, ako se ne pojavljuješ, ako se ne namećeš kao vizionar, kao vođa, može ti se dogoditi da te u finišu drugi pretekne."

A Milanović se mora odlučiti - želi li ostati vjeran samome sebi ili želi pobijediti na parlamentarnim izborima.

Izbor je na njemu...

Pročitajte još:

- Kad već neće Milanović: Dragutin Lesar pokreće prikupljanje potpisa za rušenje HDZ-ove vlade

- Crodemoskop: Građani Hrvatske žele Zorana Milanovića za premijera!

- Milanoviću, ostavi se crvene boje, neće ti pomoći u pridobivanju podrške birača

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram