Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

Jovanović: Vlada HDZ-a je teško bolesna!

Zastupnik SDP-a danas je na konferenciji za novinare istaknuo kako je rekordna nezaposlenost u državi samo posljedica HDZ-ovog modela vladanja...

"Posljedica klijentelističko-korupcijskog modela vladanja na HDZ-ov način, čemu je najbolji dokaz aktualna hrvatska Vlada, koja nije ništa drugo nego predizborni stožer HDZ-a, je da u slobodnoj Hrvatskoj danas vlada nesloboda građana", rekao je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović.

"Građani danas žive gore nego na kraju privatizacijske pljačke koju je 90-tih godina proveo HDZ. 320 tisuća nezaposlenih i 70 tisuća onih koji rade, a ne primaju plaće. To nisu slobodni ljudi. Mnogi su se pitali zašto je Jadranka Kosor potpredsjedničko mjesto za investicije ponudila liječniku i vlasniku najveće tvrtke za proizvodnju vatrogasnih aparata. Zato što je Vlada HDZ-a teško bolesna. Gospodarstvom hara požar, pa će Kosorici trebati aparati za gašenje požara kako vatra ne bi progutala njezinu fotelju", dodao je on.

Kritiziranju vladajućih pridružio se i Jovanovićev kolega, Slavko Linić:

"Statistika pokazuje užasne brojke nelikvidnosti, nezaposlenih, ljudi koji ne primaju plaće. Javnost očekuje da se na takve statističke podatke daju odgovori. Za proračun za 2011. godinu ponudili smo rješenja koja nisu došla na red iako je statistika potvrdila da se o tim rješenjima treba razgovarati. Vjerujem da je predsjednica Vlade osoba koja ne može negirati ovu statistiku. Ako postoji imalo odgovornosti, morat će se očitovati i predložiti paket mjera", rekao je Linić.

Pročitajte još:

- SDP: Ova rekonstrukcija Vlade već je osuđena na propast

- Više nema nikakve dileme, vrh HDZ-a je kriminalna organizacija!

- Slavko Linić: Ako Vlada ne krene s izmjenom porezne politike, 2011. godina biti će izgubljena

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram