Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

Koliko još ovako možemo izdržati? Nelikvidnosti dosegnula nevjerojatnih 35 milijardi kuna...

Kad je Jadranka Kosor postala premijerkom nelikvidnost je bila 22 milijarde i 842 milijuna kuna, a sada po posljednjim podacima FINA-e ona iznosi više od 35 milijardi kuna...

Dnevnik.hr:

Odnosno za njezina mandata nelikvidnost je porasla za više od 12 milijardi kuna. Najveći je problem što se računi sve više odgađaju i sve se duže čeka njihovo plaćanje industrijama koje su najpogođenije.

Imamo probleme i sa zdravstvenim i mirovinskim sustavom jer na jednoj neisplaćenoj plaći ne daje se za fondove pa država mora uzimati kredite kojima krpa rupe u mirovinskom i zdravstvenom sustavu. Nelikvidnost ili neisplaćeni doprinosi iznosili su 8.99 milijardi kuna, a sada je 13,66 milijardi kuna, odnosno gotovo jednako prošlogodišnjem proračunskom minusu.

Za mandata Jadranke Kosor nelikvidnost je porasla za 5,32 milijardi kuna. Problem su i radnici koji ne primaju plaću, primjer su radnice Kamenskog čiji slučaj opisuje sramotu pravnog sustava zemlje u kojoj ljudi rade, a ne dobivaju plaću.

Nitko takvim poslodavcima ne može ništa jer se osnivaju fiktivne tvrtke što se onemogućilo od 1. siječnja, no postavlja se pitanje što će biti s dotada neplaćenim računima.

Hoće li se cijeli hrvatski financijski sustav uskoro urušiti kao kula od karata?

Pročitajte još:

- Vidošević upozorava: Za dvije godine Hrvatska će biti dužna 60 milijardi eura!

- Ako je Todorić glavni uzrok nelikvidnosti, neka institucije reagiraju!

- KATASTROFA: Novu Vladu 2011. dočekat će dug od 47 milijardi eura i 400 000 nezaposlenih!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram