Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

Medveščak postaje veliki biznis i ulazi u rusku hokejašku ligu!

Priča o zagrebačkom Medveščaku možda će imati nevjerojatan, ali i sretan nastavak...

Naime, postoji šansa da Medveščak napusti regionalnu EBEL ligu i postane dio druge najjače svjetske hokejaške lige, ruskog KHL-a.

Večernji list:

"Jako smo im zanimljivi jer smo klub iz glavnoga grada, i to milijunskoga. Još smo daleko od realizacije tog projekta, ali smijali su nam se i kada smo najavili ulazak u EBEL. A tvrdim vam da je manji korak ući u KHL nego kada smo prije tri godine počeli s projektom EBEL-a, tvrdi predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

"Želimo li biti konkurentni, trebalo bi nam oko 10 milijuna eura po sezoni (medvjedi trenutačno imaju budžet između 1,5 i 2 mil. eura, nap. a.). No, dosta bismo dobili od prodaje TV prava te od ruskog naftnog diva Lukoila koji bi bio glavni sponzor. Morali bismo na sve utakmice putovati avionom, ali to se da riješiti partnerstvom, sponzorstvom s Croatijom Airlines. A naši igrači bi se na ta putovanja lako privikli. Uostalom, i klubovi KHL-a stalno putuju s jednog na drugi kraj Rusije", dodaje Gojanović.

Medveščak bi, naravno, u slučaju da uđe u KHL, utakmice igrao u Areni, a s kapacitetom od 15.000 sjedalica imao bi jednu od najvećih dvorana u ligi.

U ruskoj ligi trenutačno igraju 23 kluba, 20 ruskih, te po jedan letonski, bjeloruski i kazahstanski.

Najslabije momčadi imaju budžet od 6-7 milijuna eura, dok najbolje po sezoni troše i 70-80 milijuna.

Preambiciozni snovi Medveščaka ili realnost?

Pročitajte još:

- Hokejaši Medveščaka nova marketinška koka za velike brendove!

- Mamiću, gledaj i uči: Medveščak zarađuje više od Dinama!

Foto:MDV PRESS

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram