Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

NEVJEROJATNO: Ukupni državni dug SAD-a dostigao iznos od 14 bilijuna dolara!

Ukupni državni dug  SAD-a dostigao je 14 bilijuna dolara, odnosno 14.000 milijardi dolara...

Banka:

Kongres će uskoro morati ukinuti zakonsko ograničenje visine duga kako bi vlada mogla dobiti veći kreditni limit ili će u protivnom morati dramatično smanjiti troškove da bi ostala u postojećim okvirima.

Demokrati i Republikanci krive jedni druge za stanje državne blagajne, a predstojeći politički sudar u Washingtonu će se voditi oko toga kako održati vladu i izbjeći neispunjenje međunarodnih financijskih obaveza.

Ministar financija Timothy Geithner kaže da bi neuspjeh u povećanju zaduženja bio katastrofa koja bi se možda mogla mjeriti s financijskim slomom iz 2008. Republikaci, osnaženi pobjedom iz studenog, kažu da izborni rezultati pokazuju da su ljudi zabrinuti zbog velikih troškova administracije i da je vrijeme da se ograniči daljnje zaduživanje.

Polovina duga je nastala u posljednjih šest godina. Sa 7.600 milijardi dolara iz siječnja 2005., kad je George Bush počeo drugi mandat, državni manjak je dostigao 10.600 milijardi dolara na dan kad je Barack Obama položio zakletvu. U istom razdoblju vođena su dva rata i prebrođena je najveća ekonomska kriza nakon tridesetih godina prošlog stoljeća.

Pročitajte još:

- Ma kakav izlazak iz krize: U 2010. godini u SAD-u banke oduzele milijun kuća!

- Svjetsko tržište: Rast broja zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u

- Američka vlada ostvarila rekordan profit na programu financijskog poticaja gospodarstvu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram