Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2011

Bez velikih promjena na domaćem deviznom tržištu

Nakon što je u prošlom tjednu svakog dana bilježio dnevni rast, jučer je euro oslabio u odnosu na američku valutu...

Negativni pritisci na euro proizlazili su iz očekivanja vezanih za današnji sastanak europskih ministara financija na kojem se razgovaralo o dužničkoj krizi u perifernim članicama eurozone i načinima pomoći zemljama s fiskalnim problemima, prenose RBA analitičari.

Najave njemačkog ministra financija kako nema potrebe za povećanjem fonda za stabilnost potaknuli su očekivanja investitora da će se ministri teško složiti oko mogućeg povećanja sredstava stabilizacijskog fonda. Tečaj EUR/USD jučer je s početnih 1,337 dolara za euro do kraja dana pao ispod 1,33 dolara za euro.

Domaće devizno tržište je u ponedjeljak bilo stabilno. Tečaj se kretao u uskom rasponu od 30-ak baznih bodova, te je dan zatvorio na razinama oko 7,395 kuna za euro. Ponuda i potražnja za devizama sa strane korporativnog i bankarskog sektora su bile međusobno uravnotežene što je pridonijelo stabilnosti tečaja. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,402845 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram