Zatvori
Jasmin Hadzic
18/01/2011

Amazon će ove godine prodati 12 milijuna Kindlea

Sada je jasno kako je Amazon napravio pravi pogodak kada je dio svojih resursa odvojio za razvoj vlastitog čitača elektroničkih knjiga...

Amazon je u 2010. godini prodao oko 7.1 milijun čitača e-knjiga Kindle, a ove godine mogao bi prodati i više od 12 milijuna primjeraka tog populanog gadgeta, stoji u analizi analitičara Barclays Capitala.

Ukupan prihod od prodaje Kindlea i pripadajućeg sadržaja Amazonu bi blagajnu ove godine mogao uvećati za 3.3 milijarde dolara, što će predstavljati oko 8% ukupnih Amazonovih prihoda za 2011. godinu.

Otkud takav optimizam?

"Još prije godinu dana postojala je zabrinutost kako će iPad ugroziti Kindle, ali mi vjerujemo kako je iPad zapravo pomogao unaprijediti tržište e-čitača i učinio Kindle još popularnijim", navodi Doug Anmuth, Barclaysov analitičar.

Za malu uporedbu, posljednje procjene govore kako će Apple ove godine prodati oko 23 milijuna tablet računala iPad.

No, za Kindle je važno kako je pronašao svoju tržišnu nišu i sada bez straha od Applea može nastaviti rast i razvoj.

Amazon je krajem prosinca objavio kako je posljednja verzija Kindlea postala najprodavaniji proizvod svih vremena na najvećoj svjetskoj internet trgovini.

Pročitajte još:

- Rusija ulaže 150 milijuna dolara u razvoj digitalnih čitača e-knjiga

- Amazon prepolovio svoju proviziju kako bi još više osnažio tržište digitalnih knjiga

- Amazon: Lijepe žene vole Kindle, glupi momci vole iPad (video)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram