Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2011

Sljedeći na meti WikiLeaksa bogataši koji su umjesto plaćanja poreza lovu spremali na tajne račune u Švicarskoj

Na današnjoj press konferenciji najpoznatiji švicarski zviždač i bivši bankar Rudolf Elmer predao je Julianu Assangeu podatke o bogatim pojedincima i tvrtkama koji su otvarali bankovne račune u Švicarskoj kako bi izbjegli plaćanje poreza...

Rudolf Elmer želi raskrinkati račune koje su moćnici otvorili u poreznim oazama diljem svijeta, kako bi izbjegli mnogo više poreze u matičnim državama. Samo dva dana nakon što objavi dokumente, zviždač se u srijedu treba pojaviti pred sudom u domovini. CD-ove s dokumentima predao je u Londonu osnivaču WikiLaeksa Julianu Assangeu. Assange je kazao da će ih objaviti za nekoliko tjedana, prenosi Večernji list.

Elmer je bivši rukovoditelj na Kajmanskom otočju i zaposlenik moćne banke Julius Baer, koja ga je optužila za krađu bankarskih podataka. Elmer se brani da on tek želi "educirati društvo". Bivši bankar bio je mjesec dana u pritvoru 2005. pod optužbom da je prekršio švicarske zakone o bankarskoj tajni i slao prijeteće poruke dužnosnicima Juliusa Baera.

Može li se u Elmerovim podacima kriti i ime nekog hrvatskog biznismena ili političara? Saznat ćemo uskoro....

Inače, Assange je prošli tjedan objavio kako WikiLeaks posjeduje tajne dokumente vezane uz poslovanje medijskog mogula Ruperta Murdocha.

A samo je pitanje tjedna ili dana prije nego što WikiLeaks objavio dokumente vezane uz nemoralno postupanje bankara Bank of America, jedne od najvećih američkih bankarskih grupacija.

Sve u svemu, barem neće biti dosadno...

Pročitajte još:

- Assange: Bojim se da će me strpati u Guantanamo i osuditi na smrtnu kaznu!

- Fotografija dana: Božić s Julianom Assangeom (foto)

- Julian Assange ima plaću od 86.000 dolara! Pa i nije baš nešto…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram