Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2011

Hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu zaprimilo paket s ručnom bombom! Josipović ovaj tjedan boravi u Berlinu...

Prema zaprimljenim informacijama nadležnih službi Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, danas u ranim poslijepodnevnim satima, putem dostavne tvrtke, u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu stigao je paket za kojeg su djelatnici Veleposlanstva utvrdili da je sumnjivog sadržaja...

Naknadnim pregledom utvrđeno je kako se u paketu nalazila ručna bomba. Paket, koji je sadržavao i prijeteće pismo, sukladno propisanom postupku odmah je izdvojen, stavljen na sigurno mjesto, te prikladno osiguran.  Odmah su obaviještene nadležne službe njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova koje su daljnjim pregledom utvrdile da je riječ o ručnoj bombi bez upaljača, koja je potom i odnesena iz kruga Veleposlanstva.

U tijeku je istraga o mogućem pošiljatelju i razlozima slanja prijeteće pošiljke. Mjere sigurnosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu podignute su na visoku razinu još 23. prosinca 2010. godine, navodi se u službenom priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ovog bi tjedna trebao otići u službeni posjet Berlinu. Za sada nije poznato da li će posjet Berlinu biti otkazan ili odgođen.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram