Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2011

Nema osnova za pokretanje istrage protiv Vladimira Šeksa. To odgovorno tvrdim ja, Vladimir Šeks...

Podsjećamo, danas je Amnesty International pozvao hrvatske institucije da pokrenu istragu protiv Vladimira Šeksa zbog ratnih zločina koji su se 91. godine događali u Osijeku...

U intervjuu za zagrebačke Novosti, direktorica Amnesty Internationala za Europu i središnju Aziju, Nicola Duckworth, tvrdi kako je konačno došlo vrijeme da policija pokuca na vrata Vladimiru Šeksu.

“Vjerujemo, ponavljam, kako već postoji dovoljno dokaza za pokretanje istrage, dobro znamo od tužiteljstva sa suđenja Branimiru Glavašu da je Vladimir Šeks svjedočio kako je bio u poziciji zapovijedanja u Osijeku 1991. godine, kad su počinjeni mnogi ratni zločini. To je temelj, dovoljan dokaz da se pokrene istraga protiv Šeksa”, tvrdi Duckworth.

No, kasnije popodne javio se i sam Šeks i ustvrdio kako nije istina da je bio u poziciji zapovijedanja u Osijeku 91. godine. Dodaje kako nema nikakvih osnova i dokaza da se istraga protiv njega pokrene.

"Izvještaj nije sastavljen u suradnji s mjerodavnim institucijama u Hrvatskoj, a sastavljen je zanemarivanjem pravila i statuta AI gdje u članku 3. stoji da AI nepristrano istražuje činjenice u pojedinim slučajevima zloporabe ljudskih prava. Cijelo izvješće je potpuno pristrano i neobjektivno, a posebno u dijelu koji se odnosi na procesuiranje u pogledu mene", rekao je Šeks, prenosi HRT.

Eto, ako Vladimir Šeks kaže da Vladimir Šeks nije kriv, onda valjda moramo vjerovati Vladimiru Šeksu!

Pročitajte još:

- Sramota u Saboru: Burić HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, Šeks naredio prekid prijenosa na TV-u!

- Javio se komandant Šeks: Sanader je moralno dno moralnog dna!

- Rudanica poslala otvoreno pismo Vladimiru Šeksu: Četnici su Vam plaćali špricer!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram