Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2011

Tržišni tečaj EUR/USD rastao treći dan za redom

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima nastavljen rast tečaja EUR/USD na dnevnoj razini.

Nakon početnog pada s 1,313 na 1,309 dolara za euro, do kraj dana su prevladali aprecijacijski pritisci na euro pa je trgovanje zatvoreno na razini od 1,336 dolara za euro. Aprecijacijski pritisci na euro bili su posljedica izjave Jean Claudea Tricheta kako očekuje jačanje inflatornih pritisaka. Optimizmu u eurozoni pridonio je rast njemačkog BDP-a u prošloj godini od 3,6%, što je najveći rast nakon ujedinjenja Njemačke, i rast povjerenja u uspješno rješavanje fiskalne krize, prenose RBA analitičari.

U četvrtak bismo trgovanje mogli podijeliti u 2 dijela. Jutarnje trgovanje EUR/HRK je otvoreno blizu razine 7,405 kuna za euro te se oko te razine trgovalo sa skromnim volumenima što od bankarskog , što od korporativnog sektora. Drugi dio dana obilježila je nešto veća ponuda deviza poglavito od strane bankarskog sektora te se tečaj spustio na razine nešto ispod 7,400 kuna za euro gdje je trgovanje i zaključeno. Srednji tečaj za petak iznosi 7,406011 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram