Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2011

Svjetsko tržište: Rast broja zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u

Vijesti iz svijeta...

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu porastao znatno više nego što je tržište očekivalo. 35 tisuća novih zahtjeva u odnosu na tjedan prije dovelo je do rasta broj zahtjeva na najvišu razinu od listopada (445 tisuća) potvrđujući očekivanja i najave Bernankea da će amerikanci još morati pričekati na oporavak tržišta rada. Ukupan broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenih pao je za 248 tisuća u zadnjem tjednu prosinca, što je veći pad od očekivanog.

RBA analitičari:

Deficit vanjskotrgovinske razmjene SAD-a u studenom se smanjio za 0,3% na 38,3 milijarde dolara, što je suprotno očekivanjima tržišta pod utjecajem najvećeg rasta izvoza u posljednje dvije godine.Proizvođačke su cijene u SAD-u u prosincu porasle 4% na godišnjoj i 1,1% na mjesečnoj razini (više od očekivanja). Očekivano, britanska i europska središnja banka odlučile su na jučerašnjem sastanku zadržati referentnu kamatnu stopu na dosadašnjih 0,5% (BoE), odnosno 1% (ECB).

Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3963 USD/JPY 81,08 GBP/USD 1,5702, USD/CHF 0,9677.

EUR/HRK - U četvrtak bismo trgovanje mogli podijeliti u 2 dijela. Jutarnje trgovanje EUR/HRK je otvoreno blizu razine 7,405 kuna za euro te se oko te razine trgovalo sa skromnim volumenima što od bankarskog , što od korporativnog sektora. Drugi dio dana obilježila je nešto veća ponuda deviza poglavito od strane bankarskog sektora te se tečaj spustio na razine nešto ispod 7,400 kuna za euro gdje je trgovanje i zaključeno.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram