Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2011

Josipović priprema teren za SDP: Korupcija u vrhu vlasti je zločinački pothvat!

Predsjednik je u posljednje vrijeme odjednom postao žestok kritičar vladajuće stranke. Prvo je kritizirao Vladu kako ne čini dovoljno da Hrvatska izađe iz krize, a sada i ovo. Priprema li Josipović polako teren za SDP-ovu predizbornu kampanju...

Već dugo vremena nismo čuli da je Ivo Josipović ovako oštar i direktan.

"Korupcija osiromašuje naše građane, a kada je organizirana u samom državnom vrhu, pravi je udruženi zločinački pothvat protiv dobra građana, i kao takva mora biti bezobzirno iskorjenjena", rekao je danas.

Promjenu Josipovićeve retorike jučer je za tportal prokomentirao Petar Čobanković:

"Predsjednik ima konkretne ustavne ovlasti kojih se mora pridržavati i štiti ih. Prema tome, nadam se da neće izaći iz tih okvira i zagovarati neku političku opciju."

Da li je to realno?

Sasvim sigurno nije.

HDZ je naivan poput 6-godišnjeg djeteta ukoliko smatra da će Josipović, za vrijeme kampanje za parlamentarne izbore, stajati po strani. On možda neće direktno drukati za SDP, ali sasvim je realno očekivati kako će pomagati oporbenoj koaliciji koju predvode SDP i HNS.

Pročitajte još:

- Josipović konačno rekao pravu istinu: Hrvatska nije pravedna zemlja!

- I Josipović o INA-i: Dobro je da ostane u hrvatskim rukama!

- Josipović traži ostavku Karamarka zbog Sanaderovog bijega?

Foto:Predsjednik.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram