Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2011

Srbija između ostalog muku muči i s rastućom inflacijom

Dok Hrvatska ima relativno nisku stopu inflacije, Srbija se u 2010. godini mučila da održi i onako iznimno visoku stopu inflacije...

Inflacija u Srbiji u 2010. godini iznosila je 10,3 posto, mjereno metodologijom Europske unije, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS), prenosi Poslovni.

Kako je priopćio RZS, potrošačke cijene su u prosincu prošle godine bile u prosjeku više za 0,3 posto nego u studenom. U promatranom mjesecu najveći rast cijena zabilježen je u zdravstvu (1,9 posto). Odjeća i obuća, namještaj, pokućstvo i tekuće održavanje poskupjeli su u prosjeku za 0,6 posto, alkoholna pića i duhan i komunikacije za 0,5 posto, a rekreacija i kultura, kao hotelske i ugostiteljske usluge 0,4 posto.

Prema standardnoj metodologiji Republičkog zavoda za statistiku, kojim se mjeri kretanje cijena na malo, inflacija u Srbiji u 2010. iznosila je 11,5 posto, dok su cijene robe i usluga na malo u prosincu povećane za 0,7 posto.

Pročitajte još:

- Ovo je najbolji šef na svijetu i dolazi iz…Srbije!

- Dok Hrvatska i dalje tone, Srbija radi na podizanju svog kreditnog rejtinga za 2011. godinu

- U Srbiji još gore – u studenom 722.142 nezaposlene osobe

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram