Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2011

Hrvatska pravDA: Mladen Barišić i dalje prima plaću od gotovo 30.000 kuna!

Prva "velika riba" koja je označila početak otvaranja brojnih drugih afera i dalje može uživati u visokim primanjima, unatoč teškim optužbama za korupciju i gospodarstveni kriminal...

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i osumnjičeni u aferi Fimi-Medija , i dalje prima dužnosničku plaću koja mjesečno iznosi nešto više od 29.000 kuna bruto ili oko 15.000 kuna neto, prenosi Jutarnji list.

Svaki bivši državni dužnosnik, pa i Barišić ima pravo (koje može, ali i ne mora konzumirati) zatražiti dužnosničku naknadu koju može uživati godinu dana po odlasku s državne dužnosti. Naknadu može zatražiti bez obzira na to je li dužnost napustio dragovljno i časno ili ne svojom voljom i nečasno. Bivši dužnosnik prvih šest mjeseci po odlasku s dužnosti ima pravo na punu dužnosničku plaću, a drugih pola godine na polovicu te plaće.

A pazite sada ovo...

7. travnja 2011. Barišić ima pravo aktivirati zastupnički mandat i primati zastupničku plaću koja neće biti manja od one koju je imao kao državni tajnik.

Da li je Ivo Josipović govorio o ovoj pravdi i pravednosti?

Pročitajte još:

- USKOK pred vratima premijerke: Barišić optužio Kosoricu da je cijelo vrijeme znala za HDZ-ov crni fond!

- Pogledajte cenzurirani dio Latinice o Mladenu Barišiću i korupciji u Carini (video)

- Ivo, gdje je lova!? Barišić Sanaderu predao kofer s 30 milijuna kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram