Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2011

Jurčić prezadovoljan: Podravka je konačno profitabilna kompanija

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke i čovjek koji je trebao tu domaću kompaniju izvući iz svih nevolja kazao je kako Podravka nakon nekoliko godina ponovno posluje profitabilno...

Ljubo Jurčić bio je gost Dnevnika NoveTV u kojem je i službeno potvrdio kako je Podravka opet profitabilna kompanija.

Jurčić je rekao da je Podravka prebrodila minus od 400 milijuna kuna te kako je to jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja, bez obzira na sve afere, ima stabilnu financijsku situaciju za iduće 3 ili 4 godine.

Kratkoročno financijsko restrukturiranje obavljeno je odmah nakon što su afere izašle na vidjelo, a u prosincu je donesen plan dugoročnog restruktuiriranja, čime će se sve obveze rastegnuti kroz iduće tri ili četiri godine te tako poslovanje nikako neće biti ugroženo, rekao je Jurčić.

Unatoč svim rizičnim transakcijama, tj. aferama, nakon više godina Podravka ostvaruje dobit. "U prvih devet mjeseci prošle godine Podravka ima operativnu dobit oko 80 milijuna kuna i taj trend se nastavlja i u zadnjem kvartalu tako da unatoč svemu možemo očekivati dosta uspješnu i profitabilnu godinu", rekao je Jurčić. U 2011. godini očekuju još bolje poslovanje, a plan za 2012. će vjerojatno biti širenje poslovanja.

Jurčić i Uprava Podravke su očito obavili i više nego dobar posao...

Pročitajte još:

- Hrvatski novinar koji je otkrio aferu Podravka – Damir Ponačec dobio međunarodno priznanje

- Podravka proizvodi svoj popularni gulaš u SAD-u i najavljuje osvajanje američkog tržišta!

- Podravki potrebna dokapitalizacija od milijardu kuna? A tko će to platiti…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram