Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2011

Nakon 17 godina emitiranja HTV gasi Latinicu! Počivala u miru...

17. siječnja HTV će prikazati posljednju Latinicu i nakon toga jednom zauvijek ugasiti posljednju poliku političko-informativnu emisiju...

U službenom pripćenju HTV navodi kako je Latinici "istekao njezin životni vijek, a pred kolegom Denisom Latinom je novi izazov - osmišljavanje nove unutarnjopolitičke emisije".

Već su se pojavile spekulacije kako će Latin nakon gašenja Latinice sreću potražiti na nekoj komercijalnoj televiziji, navodo su u igri Al-Jazeera i NovaTV. "O odluci da se gasi Latinica nakon 17 godina emitiranja saznao sam pet minuta prije nego što je odaslano službeno priopćenje HRT-a. Nisam imao nikakvih indicija da bi se to moglo dogoditi", rekao je Latin za Index.hr.

HTV je do sada već ukinuo Dossier.hr, Otovoreno, Poslovni Klub i sada Latinicu.

A kako će zapravo izgledati taj novi politički talk show, nitko ne zna...

"Novi talk show omogućit će veće sudjelovanje javnosti – u studio ćemo uvesti publiku a gledateljima, omogućiti sudjelovanje u emisiji telefonskim uključivanjem. Emisija će se baviti svim aktualnim temama u Hrvatskoj ali i svijetu. Ugostit će najrelevantnije goste iz područja kojima se bavi", ističu s HTV-a.

Pitanje je jedino kako HTV namjerava nadomjestiti brend poput Latinice koji je bio gledan u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji i svijetu, otvarao je važne društveno-političke teme i otkrivao brojne afere.

Državna dalekovidnica se na kraju svela na "Ples sa zvijezdama" i hrvatsko-meksičko-indjske sapunice. A gdje je nestalo "javno" i "javni interes"?

Latinica - počivala u miru!

Pročitajte još:

- Hoće li nova voditeljska lica spasiti HTV-ov središnji Dnevnik?

- Kakvi frajeri: Sud zabranio prikazivanje Latinice koja je već odavno procurila na internet!

- Pogledajte ovdje cijelu Latinicu koju je HTV zabranio! (video)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram