Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2011

Ministarstvo vanjskih poslova upozorava: Ukoliko putujete u Tunis izlažete se riziku

U sukobima prosvjednika i policije u tuniskom gradu Gaserinu u posljednjih nekoliko dana poginulo je više desetaka ljudi...

Tunis su kroz posljednjih nekoliko dana preplavili društveni nemiri zbog sve teže gospodarske situacije.

Stanje u gradu Gaserinu je kaotično, vladaju nasilje i pljačka, a skupine ljudi napadaju policijske postaje Molotovljevim koktelima, prenosi AFP priopćenje ministarstva unutarnjih poslova. Neredi su izbili nakon prosvjeda zabog rekordne nezaposlenosti unatoč obećanju predsjednika da će se do kraja 2012. otvoriti 300.000 novih radnih mjesta.

Danas je i MVPEI odlučilo reagirati priopćenjem vezanim uz situaciju u Tunisu. Ukratko, ukoliko baš ne morate ići - nemojte!

Priopćenje prenosimo u izvornom obliku...

Na čelu radne skupine je ravnatelj Uprave za konzularne poslove Vinko Ljubičić koji je u kontinuiranom kontaktu s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Maroku te počasnim konzulom Republike Hrvatske u Tunisu. Također se kontaktiraju i turističke agencije koje organiziraju posjete Tunisu.

Zbog pogoršanog sigurnosnog stanja uzrokovanog demonstracijama i prosvjedima diljem zemlje, koji su započeli sredinom prosinca 2010. godine, a pri čemu je došlo do sukoba sa snagama sigurnosti, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upozorava na povećani rizik putovanja. Također ukazujemo kako je 12. siječnja 2011. godine, u cilju očuvanja reda i sigurnosti, razmještena vojska u središtu glavnog grada Tunisa.

Hrvatskim državljanima koji se odluče na put ili se trenutno nalaze u Tunisu preporučujemo pažljivo praćenje razvoja sigurnosne i političke situacije u zemlji, oprez, kao i izbjegavanje svih većih okupljanja i prosvjeda. Također savjetujemo da budu u kontaktu s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske, odnosno Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Maroku ili počasnim konzulom u Tunisu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram