Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2011

Devizno tržište: Rast tečaja EUR/USD

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima bilo zanimljivo. Kretanje tečaja EUR/USD bilo je razmjerno volatilno uz tendenciju rasta prema kraju dana.

Nakon početnih 1,295 dolara za euro tečaj je uz visoku volatilnost u prvom dijelu dana dotaknuo najnižu razinu na 1,292 dolara za euro, ali su prevladali pritisci na rast eura pa je trgovanje zatvoreno na 1,298 dolara za euro, prenose RBA analitičari. Aprecijacijske pritiske na dolar poticala je vijest da Japan planira kupiti obveznice koje se izdaju kako bi se financirao Europski fond za stabilizaciju. Tako je japanski ministar financija najavio da Japan namjerava kupiti jednu petinu obveznica koje će biti izdane ovog mjeseca.

Većih pomaka na domaćem deviznom tržištu u utorak nije bilo. Nešto povećana potražnja za devizama od korporativnog sektora, pomakla je minimalno tečaj EUR/HRK prema višim razinama, te se tijekom cijelog trgovinskog dana trgovalo oko razine 7,405 kuna za euro. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,398956 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram