Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2011

Evo jedan zanimljiv prijedlog - zašto ne bismo na referendumu odbacili ulazak u Europsku uniju?

Britanski političar i zastupnik Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) u Europskom parlamentu Godfrey Bloom pozvao je u Hrvatsku da ne ponovi pogrešku koju je njegova zemlja učinila ulaskom u EU...

Godfrey Bloom je u Europskom domu održao predavanje Hrvatska u Europskoj uniji - prednosti i opasnosti. Hrvatskoj je poručio da članstvom u EU-u ne bi gospodarski ni demokratski uznapredovala. "Zašto ne biste uživali u partnerstvu s EU-om na temelju ugovora o slobodnoj trgovini. Ne treba vam politička unija da biste trgovali. Onaj tko tvrdi suprotno, ekonomski je nepismen", rekao je Bloom koji je i sam ekonomist, piše HRT.

Ima samo jedan mali problemčić, Blooma u VB često optužuju da je desničar i rasist. Nedavno su ga izbacili iz Parlamenta kada je govor socijalističkog zastupnika usporedio s Adolfom Hitlerom.

Britanija kao bankomat

Prema njegovim riječima, Velika Britanija je članstvo u EU-u platila raširenom korupcijom i nedostatkom demokracije zbog urušavanja britanskog pravnog sustava razvijanog više od 800 godina. Podsjetio je da njegova zemlja svaki dan u Bruxelles šalje 45 milijuna funti za europski proračun, no da nitko ne zna kako se troši taj novac. Kazao je da Bruxelles u posljednjih 15 godina nije proveo reviziju, zbog čega bi pojedinci u svakoj demokratskoj zemlji završili u zatvoru.

Apsurdne zakone u Uniji kroje birokrati

Osvrnuo se i na britanski pravosudni sustav koji je ustuknuo pred smiješnim i apsurdnim zakonima koje donosi Europska komisija. "Zakone sada kroji Komisija u kojoj sjede birokrati koje nije izabrao narod. Čak 75 posto britanskih zakona donijeli su strani, neizabrani birokrati, kazao je Bloom i opisao kojim jalovim se poslom mora baviti kao europski zastupnik. Donose se zakoni o standardizaciji boca za alkoholna pića, sjedala za traktore, guščjih jaja, pa čak i oblika banana", kazao je Bloom.

Najopasnijim, međutim, smatra to što europsko zakonodavstvo ljudima propisuje što smiju činiti. Naši su zakoni oduvijek propisivali što ne smijete činiti, a sada se propisuje što se uopće smije, rekao je i dodao da tu opasnost zasigurno uviđa svaka slobodna osoba.

Što kažete na ovaj prijedlog? A da možda odbacimo ulazak u EU na referendumu?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram