Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2011

Svjetsko tržište: Pad cijena sirove nafte na svjetskim tržištima

Industrijska proizvodnja u Francuskoj u studenom je porasla 6,0% na godišnjoj te 2,3% na mjesečnoj razini, što je veći rast od očekivanog...

RBA analitičari:

Sentix indikator povjerenja investitora u eurozoni za siječanj porastao je na 10,6 (s 9,7 u prosincu), što je nešto manji rast od očekivanog.

Nakon što su se krajem prosinca zadržavale na razinama iznad 91 dolara po barelu, cijene nafte su u posljednjih tjedan dana pale malo ispod 90 dolara po barelu. Jučer je zaključna cijena sirove nafte tipa WTI na burzi u New Yorku iznosila 88 dolara po barelu. Pad cijena nafte posljedica je privremenog prekida proizvodnje nakon što je utvrđeno da jedna od cijevi na naftovodu kojim se prenosi oko 15% ukupne nafte u SAD-u pušta.

Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3963 USD/JPY 81,08 GBP/USD 1,5702, USD/CHF 0,9677.

EUR/HRK - Jutarnje trgovanje na domaćem deviznom tržištu dovelo je do manjeg pomaka prema višim vrijednostima jedinstvene europske valute naspram kune. Povećana potražnja za devizama ponajviše od međubankarskog sektora, dovela je tečaj EUR/HRK blizu 7,405 kuna za euro. Tokom ostatka trgovinskog dana, tečaj se zadržao na istim razinama uz balansiranu ponudu i potražnju od strane korporativnog sektora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram