Zatvori
Jasmin Hadzic
11/01/2011

Square, novi startup izumitelja Twittera sada vrijedi 240 milijuna dolara

Square, onaj zanimljivi startup koji pokušava riješiti problem mobilne naplate kreditnih kartica sada vrijedi oko 240 milijuna dolara. Iz vedra neba kroz samo dvije godine. Svaka čast Dorsey...

Nakon što mu je dosadio Twitter, Jack Dorsey pokrenuo je novi tehnološki startup Square. U osnovi riječ je o malom gadgetu koji se priključuje na smartphonove nove generacije (iPhone, Android) i omogućuje autorizaciju kupnje i naplatu putem kreditnih kartica. Nazovimo ga nekakvim mobilnim POS terminalom za mobitele. Ideja bi trebala pomoći vlasnicima malih biznisa i svim slobodnim umjetnicima i trgovcima da jednostavno u "hodu" naplate svoje usluge ili proizvode.

A Square je jučer otvorio novi krug ulaganja u kojem je prikupio 27.5 milijuna dolara, prenosi Wall Street Journal. Ovu rundu ulaganja je predvodio poznati VC fond Sequoia Capital. Nakon zatvaranja posljednjeg kruga ulaganja vrijednost Squarea se popela na impresivnih 240 milijuna dolara.

Posebno impresivna je i brojka kako je od javnog predstavljanja u listopadu (do tada je bio u beti) Square prikupio 50.000 korisnika, uglavnom vlasnika malih trgovina i obrta.

Square je do sada ukupno prikupio oko 37.5 milijuna dolara, a Dorsey za WSJ kaže kako će sav kapital otići u širenje poslovanja.

Uz konkurente poput PayPal-a i Vise, Square će se morati dobro pomučiti kako bi iskoristio sav svoj potencijal.

Iako je službeno naveden kao jedan od suosnivača, Jack Dorsey je izvorni izumitelj popularne društvene mikro-mreže Twitter.

Više o Squareu možete saznati ovdje!

Pročitajte još:

- Osnivač Twittera vraća se u kompaniju kako bi “popravio” Twitter

- Izvršni direktor Twittera priznao: Nedostaje nam dugoročnija vizija!

- Nove zvijezde – osnivač Twittera snimio reklamu za rusku vodku (video)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram