Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2011

Službeno je: Legendarni Radio 101 otišao u stečaj!

Kao što se već jučer najavljivalo, legendarna zagrebačka radio postaja Radio 101 otišla je u stečaj! Odlučila je to tako jutros sutkinja zagrebačkog Trgovačkog suda...

Odluci se nije nitko protivio, pa su tako po stečajnom zakonu ispunjeni su uvjeti za pokretanje stečajnog postupka, a to su nelikvidnost i prezaduženost. Prema nekim informacijama Radio 101 duguje oko 20 milijuna kuna. Većina tog iznosa odnosi se na vlastite zaposlenike.

"Revizija je pokazala da su se bilance frizirale, prihodi umjetno povećavali i lažno pokazivali da Radio 101 posluje dobro. Bivši NO u zadnjih je deset godina glumio fikus te se nije nijednom zapitao kamo je nestao novac, a oprano je oko 50 mil. kn", rekao je Drago Perić, sada bivši predsjednik uprave, prenosi Večernji list.

Iako stečaj može biti dobra prilika za jedan novi početak, u slučaju Radija 101  to je teško povjerovati...

Nedavno se spekuliralo kako će crnogorski biznismen Stanko Subotić Cane preuzeti posrnuli Radio 101, no čini se kako su to bile obične glasine bez pokrića.

Zanimljivo kako je stečajni upravitelj Branko Petanjek optimističan, te smatra kako će Radio 101 i u stečaju zadržati koncesiju na radio emitiranje.

Sretno ljudi...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram