Najveći svjetski servis za grupnu kupovinu s popustima i službeno je objavio kako je uspješno okončano prikupljanje svježeg kapitala

Podsjećamo, Groupon je osigurao nove investicije vrijedne 950 milijuna dolara. Jedan veliki dio tog novca već je otišao u džepove osnivača i ranih ulagača. Vrijednost kompanije sada se procjenjuje na 4.75 milijardi dolara, što je znatno manje od onoga što je Google htio platiti za ovu brzorastuću kompaniju (6 milijardi dolara).

Groupon se sada može pohvaliti kako za ulagače ima neke od najpoznatijih fondova rizičnog kapitala poput Andreessen Horowitza, Greylock
Partnersa, Kleiner Perkins Caufield & Byersa, ruskog DST-a…

I što će sada Groupon

Groupon sada ima dovoljno love na računu da nastavi širenja na nova tržišta. Budući se cijeli poslovni model u velikoj mjeri oslanja na prodavače i sales managere, očekuje se kako će Groupon uskoro značajno povećati svoju radnu snagu. To je ujedno i najveći problem Groupona i njegovih klonova. Ogromna radna snaga koja planira, dogovara i uređuje sve ponude za kupovinu s popustima. Izvrši direktor Andrew Mason nedavno je rekao kako je sretan što je Groupon osnovan u New Yorku, budući bi ga Silicijska dolina natjerala da cijeli poslovni model automatizira, što bi, po njegovom mišljenju, bio loš poslovni potez.

Groupon je osnovan 2008. godine i do sada se proširio na 35 zemalja diljem svijeta. Zapošljava više od 3000 ljudi, a ove godine bi mogao imati prihode koji premašuju 2 milijarde dolara.

Sljedeći veliki korak za Groupon? Defintivno IPO!

Kada?

Za 2 do 3 godine…

Pročitajte još:

Američki SEC istražuje trgovanje dionicama privatnih kompanija poput Facebooka, Twittera i Zynge!

Upoznajte prave gospodare Groupona. Oni nisu anđeli investitori, a nisu ni manageri. Oni su operatori…

COOL URED: Groupon – startup koji je započeo trend grupne kupovine ima odličan ured