Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2011

Blagi rast tržišnog tečaja EUR/HRK

Fiskalna kriza u perifernim članicama eurozone nastavlja negativno utjecati na vrijednost eura.

Jučer se tečaj EUR/USD kretao u uskom rasponu između 1,29 i 1,295 dolara za euro s tendencijom rasta prema kraju dana. Razina od 1,29 dolara za euro najniža je od rujna, prenose RBA analitičari.. Na tečaj nepovoljno utječu nove špekulacije da Njemačka i Francuska potiču Portugal da se obrati za pomoć iz fonda za stabilnost. Uz to, ovaj tjedan Španjolska i Portugal izlaze na tržište obveznica pa postoji i strah od slabijeg interesa.

Jutarnje trgovanje na domaćem deviznom tržištu dovelo je do manjeg pomaka prema višim vrijednostima jedinstvene europske valute naspram kune. Povećana potražnja za devizama ponajviše od međubankarskog sektora, dovela je tečaj EUR/HRK blizu 7,405 kuna za euro. Tijekom ostatka trgovinskog dana, tečaj se zadržao na istim razinama uz balansiranu ponudu i potražnju od strane korporativnog sektora. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,399877 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram