Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2011

Evo kako će osvojiti svijet: Kina kupuje 6 milijardi eura španjolskog duga

Evo zašto Kini nije potrebna vojna sila kako bi pokorila svijet. Ona će svoje mjesto na tronu kupiti izvlačenjem europskih država iz kreditnih dugova...

Poslovni:

Španjolski dnevni list El Pais piše da je financijski oslabljena Španjolska s Kinom potpisala više od deset poslovnih sporazuma, što će biti dobar poticaj za njenu ekonomiju oslabljenu zbog recesije, prenosi Reuters. Sporazumi, koji uključuju bankarske, energetske, prometne i telekomunikacijske kompanije, kao i proizvode u sektorima vina i maslinova ulja, potpisani su nakon susreta španjolskog premijera Jose Luisa Rodrigueza Zapatera i Lija Keqianga. Državni španjolski radio je prenio da vrijednost tih sporazuma dostiže oko 5,6 milijardi eura.

Li je također naglasio da Kina ima puno povjerenje u španjolsko gospodarstvo te će nastaviti kupovati njezine obveznice.

Podsjetimo, španjolska se vlada našla pod pritiskom nakon što su se Europskoj uniji i MMF-u za pomoć morale obratiti Grčka i Irska zbog ogromnih proračunskih deficita i rastućih javnih dugova.

Kina je već ponudila svoju pomoć Grčkoj i Portugalu.

Koja milijarda tu, koja milijarda tamo i najjača europska gospodarstva biti će ovisna o tome kakvog su raspoložnja Kinezi kada se probude ujutro. Podsjećamo, prema posljednjim prognozama, Kina će za 10 godina postati najjače svjetsko gospodarstvo.

Pročitajte još:

- Roubini: Europa mora povećati svoj fond za spašavanje gospodarstava u nevolji

- Može li Europa platiti spašavanje Španjolske s 500 milijardi eura?

- Veliko kinesko osvajanje – u prošloj godini na preuzimanje po svijetu Kina utrošila 42,6 milijarde dolara!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram