Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2011

Situacija oko Sunčanog Hvara postala još kompliciranija - policija podiže kaznene prijave!

Jučer je policija obavila razgovor s prvim čovjekom Orco Property grupe, a danas je splitska policija objavila kako je podigla kaznene prijave protiv neimenovanih osoba zbog sumnje kako je SH oštećen za 16 milijuna kuna...

Policija nije navela o kome se radi. Sumnjiče se da su od 2005. do 2008. kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa. Terete se za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje u tim kaznenim djelima. Za sada nije poznato da li je među njima i prvi čovjek Orca Jean Francois Otta s kojim je zagrebačka policija jučer obavila razgovor.

HRT donosi kroniku propadanja Sunčanog Hvara:

HFP i Orco Property Group u travnju 2005. sklopili su ugovor za osnivanje javno-privatnog parnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru, pri čemu sljedećih pet godina ni jednoj strani nije dopušteno da samostalno i bez suglasnosti druge raspolagaže imovinom Sunčanog Hvara. Od tada Sunčani Hvar posluje sve lošije, uz stalne prijepore i s lokalnom zajednicom oko vlasničkih odnosa. HFP je 13. srpnja 2010. jednostrano raskinuo ugovor s Orcom za Sunčani Hvar, odnosno nije produljio petogodišnji ugovor o JPP-u. Kao razlog navodi se da je Orco u pet godina dug hvarske tvrtke povećao sa 105 na 580 milijuna kuna.

Upravni odbor HFP-a 22. srpnja prihvatio je informaciju o jednostranom raskidu sporazuma uz zaključak da od tog dana teče rok od 30 dana za mirenje HFP-a i Orca. S obzirom na to da se Orco protivio raskidu tog sporazuma te najavljivao tužbe protiv HFP-a, UO HFP-a zaključio je da će se, ne uspije li 30-dnevno mirenje, ići na arbitražu na nadležno tijelo, a moguća je i sudska tužba. Krajem studenog 2010. objavljen je poziv za glavnu skupštinu 3. siječnja, a krajem prosinca uslijedili su apeli za spas tvrtke, uprave i radnika Sunčanog Hvara koji su se dogovorili o isplati minimalnih plaća za sljedećih pet izvansezonskih mjeseci.

Pročitajte još:

- Slovenci zainteresirani za Sunčani Hvar?

- Dobre vijesti – broj noćenja u hotelima Sunčanog Hvara povećan za 21 posto!

- Prvi čovjek Sunčanog Hvara ima blog i na njemu pljuje po Šukeru!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram