Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2011

Pad tečaja EUR/USD

Tijekom jučerašnjeg dana vrijednost jedinstvene europske valute u odnosu na američki dolar zabilježila je pad na dnevnoj razini. Iako je prvu polovicu dana obilježio rast tečaja (s početnih 1,335 dolara za euro) te je dosegnut maksimum od 1,343 dolara za euro, u ostatku dana ojačali su deprecijacijski pritisci na euro što je spustilo tečaj na 1,331 dolara za euro, prenose RBA analitičari.

Tome su doprinijele pozitivne vijesti iz američkog gospodarstva o neočekivanom rastu industrijskih narudžbi. Osim toga, značajan čimbenik koji dovodi do pada tečaja EUR/USD i dalje je nesigurnost investitora u pogledu rješavanja dužničke krize u eurozoni. Danas tijekom jutra trgovanje se odvijalo pri razinama oko 1,327 dolara za euro.

Na domaćem deviznom tržištu i dalje vlada balansirana ponuda i potražnja sa strane korporativnog i bankarskog sektora. Trgovanje se odvijalo u uskom rasponu od 30-ak baznih bodova te je dan zatvoren na razinama oko 7,388 kuna za euro. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,389314 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram