Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2011

Vlasnik Novog lista Sanaderu kupio BMW vrijedan 575.000 eura

Luksuzni HDZ-ov BMW 7 o kojem se do sada toliko puta pričalo, bio je "poklon", vlasnika Novog lista, Roberta Ježića...

Blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna u kojem se Ivo Sanader vozio potkraj svoga premijerskog mandata kupio mu je Robert Ježić!

Večernji list:

Iz istrage koja je početkom prosinca otvorena paralelno s uhićenjem R. Ježića poznato je da je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak po Sanaderovu naređenju Ježićevu Diokiju isporučivao struju ispod povlaštene cijene, no dosad je ostalo nepoznato koje su sve okolnosti pratile taj, za HEP poguban, posao. Ježić se isprva izravno obratio Mravku i tražio struju ispod povlaštene cijene, no Mravak je taj zahtjev glatko odbio. Tada se (u studenom 2008. godine) Ježić obratio Sanaderu koji je prisilio Mravka na poslovni potez zbog kojega je HEP izgubio 6,3 milijuna kuna. Znakovito je da je u isto vrijeme, dakle potkraj 2008. godine, Sanaderu stigao novi BMW 760L s motorom 6.0 V12 s 445 KS.

Slučaj BMW-a, osim što, prema javnosti dostupnim informacijama, ima elemente klasične korupcije, u sebi sadrži još kaznenih djela te opisuje odnose unutar stranke na vlasti.

Pokazalo se, naime, da je Sanader od većine ljudi iz vodstva HDZ-a skrivao činjenicu da je blindirani BMW iz 2004. godine zamijenio novim. Na novo vozilo stavljene su tablice starog BMW-a, a kako su auti izvana vrlo slični, nitko nije uočio razliku.

Budući da je manevar s tablicama, koji je inače kazneno djelo, izvela policija, i to članovi Sanaderova osiguranja, preispituje se odgovornost i za taj čin. Navodno je pod povećalom Miljenko Radnić, državni tajnik u MUP-u, koji je bio šef svim policijskim tjelohraniteljima. Da im se šef ponovio, u HDZ-u su doznali tek nakon što je automobilom u Sloveniji prouzročena nezgoda. Tada se uvidjelo da je HDZ za to vozilo platio carinu i kasko osiguranje.

Kada je, pak, javnost doznala da se vrh vlasti bahato rasipa novcem kupujući najskuplje automobile koji uopće postoje na tržištu, i to u vrijeme kada je zemlja već duboko zapala u krizu, HDZ je preuzeo "krivnju" za kupnju BMW-a i proveo operaciju njegova vraćanja.

Pročitajte još:

- Nova afera na pomolu: Otkud Sanaderu lova za BMW?

- Iz Diokija poručuju: Uhićenje Roberta Ježića neće utjecati na naše redovne poslovne aktivnosti!

- Uhićen HDZ-ov tajkun i vlasnik Novog lista Robert Ježić!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram