Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2011

Ma sigurno sanjamo: Glas Koncila KRITIZIRAO HDZ-ovu Vladu!

Dogodilo se nešto za što smo mislili kako se nikada neće dogoditi. Glas Koncila je kritizirao aktualnu HDZ-ovu Vladu. Da, čuda su moguća...

U najnovijem broju katoličkog tjednika Glasa Koncila, glavni urednik, Ivan Miklenić, oštro kritizira aktulnu HDZ-ovu Vladu i otvoreno tvrdi kako rekonstrukcija Vlade neće pomoći Hrvatskoj da izađe iz krize.

"Vlada na čelu sa sadašnjom predsjednicom dosad nije pokazala da radi na postavljanju Hrvatske na vlastite gospodarske snage, već je prihvaćala različite kompromise sa snažnim interesnim grupama koje su zapravo i glavni razlog zašto hrvatsko gospodarstvo ne ozdravlja", piše tako Miklenić u zaključnom komentaru.

"U ministarstvima i u drugim tijelima korisnicima sredstava državnog proračuna, osim na višim razinama, također i na nižim činovničkim razinama, postoje rafinirane i uigrane skupine koje ne žele uspješnu hrvatsku državu pa uz ostalo vrlo vješto surađujući s određenim tvrtkama i pojedincima zlorabe proračunska sredstva", tvrdi Miklenić.

Miklenićeva teza je kako Hrvatska ima dovoljno hrane da nahrani i 20 milijuna ljudi, no uvoznički lobi to ne dopušta:

"To stanje očito je dokaz da je politika išla na ruku uvoznom lobiju, određenim tvrtkama i pojedincima, a na izričitu štetu domaće proizvodnje, domaćeg gospodarstva - u konačnici na štetu vlastitog naroda", kaže Miklenić.

Miklenić poziva i hrabri Vladu da se mora suočiti s tim "neodgodivim i zastrašujućim problemom" te "prekinuti višegodišnje političke igre s poljoprivrednom proizvodnjom i nemogućnošću plasmana, nevjerojatne igre sa sudbinom brodogradilišta, sa sudbinom vrijednih tvrtki i zemljišta, nečuvene igre s cijenom energenata - u konačnici igre sa sudbinom hrvatskih građana i same Hrvatske".

Ovaj zaokret od 180 stupnjeva vrlo je čudan. Posljednji put kada se Miklenić oglasio stao je u obranu Ive Sanadera i Tomislava Merčepa.

Pročitajte još:

- Ne mogu oni bez crvenih: Glas Koncila tvrdi kako su za korupciju krivi – komunisti!

- Glas Koncila: Komunisti su preuzeli kontrolu na HDZ-om!

Izvor:PP/Večernji list

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram