Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2011

FT-ova čudna logika: Vaša borba protiv korupcije još će više usporiti ulaganja u Hrvatsku

Eto i "ugledni" Financial Times se oglasio o posljednjim događajima u "aferi" Orco. Novinari FT imaju čudnu logiku, pa tvrde kako će hrvatska borba protiv korupcije još više usporiti ulaganja u domaće gospodarstvo...

Financial Times javlja kako je čelnik Orco Property grupe Jean Francois Ott pušten na slobodu u utorak navečer nakon što ga je policija ispitala o navodnom gospodarskom kriminalu u Sunčanom Hvaru i podsjećaju kako se sve dogodilo nakon propale skupštine dioničara Sunčanog Hvara na kojoj se Orco i Vlada nisu mogli dogovoriti oko modela smanjenje temeljnog kapitala, i pretvaranja njihovih potraživanja u ulog.

T-Portal:

FT piše da, iako je borba protiv korupcije neophodna za ulazak Hrvatske u EU, ona isto tako kratkoročno usporava ekonomiju. "Strani investitori dosad su velike odustali od poslova u Hrvatskoj. Nekoliko lokalnih biznismena uhićeno i optuženo za korupciju u koju su uvučeni i državni dužnosnici, tijekom borbe protiv korupcije koju je pokrenula Kosor", piše FT.

Moramo priznati da nas je ovaj zaključak FT-a poprilično iznenadio.

Iako je istina kako borba protiv korupcije kratkoročno može značiti veću opreznost stranih ulagača, dugoročno gledano, stvorit će se jedno normalnije i uređenije tržište za sve ulagače.

Barem se nadamo...

Prošli put kada je Financial Times pisao o Hrvatskoj - bilo je riječ o tome kako je Hrvatska, gospodarski gledano, lijena i inertna zemlja.

Pročitajte još:

- Šokantno otkriće Financial Timesa: Coca-Cola, McDonald’s i drugi primaju velike poticaje od EU-a

- Financial Times: Biti menadžer u ovom trenutku je najveća kletva u Hrvatskoj

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati spremni poduprijeti “nepopularne mjere”! Konačno smo došli pameti…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram