Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2011

WikiLeaks: Ahmadinedžad dobio šamar od svog generala početkom 2010. godine

Zanimljiva objava WikiLeaksa jučer navečer....

U posljednjoj WikiLeaksovoj objavi navodi se kako su američki diplomati čuli priču kako je iranski vođa Mahmud Ahmadinedžad početkom prošle godine dobio šamar od jednog generala. Navodno, radilo se o sastanku nakon iranskih predsjedničkih izbora koji su završili anti-vladinim pobunama i protestima. Ahmadinedžad je održa0 sastanak s vojnim vrhom, te je tada, opet navodno, zauzeo poprilično liberalno stajalište kada su u pitanju slobode medija i izvještavanja.

To je izgleda razbjesnilo generala Mohammeda Ali Jafarija koji se na Ahmadinedžada izderao: "Ti nisi u pravu! Ti si stvorio taj nered i sada želiš dati još više slobode novinarima i medijima!"

Ali Jafari je na kraju svega još i "počastio" Ahmadinedžada jedinim šamarom, a sastanak je tada prekinut i nikada dovršen.

Još jedna zanimljiva WikiLeaksova objava koja pokazuje stvarno stanje u Iranu. Čini se kako je Ahmadinedžad obična lutka na koncu vojnog vrha države koji i dalje donosi najvažnije odluke i "amenuje" sve što Ahmadinedžad prozbori.

Podsjećamo, kada su objavljeni WikiLeaks dokumenti, Ahmadinedžad je izjavio kako je riječ o lažnim dokumentima pomoću kojih Amerika vodi psihološki rat protiv ostatka svijeta.

Pročitajte još:

- Ahmadinedžad prodaje stari Peugeot 504. Cijena? Prava sitnica – 1 milijun dolara!

- Ahmadinedžad opet briljira: SAD je sam sebe napao 11. rujna

- Strani mediji: Atentat na Ahmadinedžada! Iranci: Ma bila je to samo petarda!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram