Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2011

Stabilno na domaćem deviznom tržištu

Jučerašnjeg dana tečaj EUR/USD nije zabilježio značajnije promjene na dnevnoj razini, prenose RBA analitičari.

U početku dana trgovalo se na razinama oko 1,335 dolara za euro, da bi s pozitivnim vijestima iz američkog gospodarstva promatrani tečaj zabilježio pad ispod 1,326 dolara za euro.

Naime, američki prerađivački sektor u prosincu rastao je najviše u proteklih sedam mjeseci, nadmašivši tako tržišna očekivanja. U drugoj polovici dana euro je bilježio rast u odnosu na dolar te je tako dnevno trgovanje zaključeno na razinama s početka dana. Danas tijekom jutra trgovalo se na razinama oko 1,336 dolara za euro.

Prvi dan trgovanja u novoj godini nije donio većih pomaka na domaćem deviznom tržištu. Balansirana ponuda i potražnja od strane korporativnog, ali i bankarskog sektora nije dopustila gotovo nikakve pomake vrijednosti jedinstvene europske valute naspram kune. Trgovanje se odvijalo oko razine od 7,383 kuna za euro. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,386678 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram