Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2011

Ingra: Dok ne dobijemo lovu, Arena ostaje zatvorena!

Podsjećamo, jučer je Ingra ostvarila svoja obećanja, te zatvorila Arenu Zagreb zbog neplaćenog duga grada Zagreba i Vlade u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna...

Ingra ne namjerava otvoriti Arenu sve dok ne dobije lovu na ruke...

HRT:

"Zbog gradskog duga Arena Zagreb do daljnjega je u hladnom pogonu. Dug Zagrebačkog holdinga prema Ingri dosegnuo je već 47 milijuna kuna, te je ta privatna tvrtka odlučila od 1. 1. zatvoriti ljepoticu na Laništu sve dok se ne podmiri veći dio troškova", potvrdio je voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Ingru da sutra otvori Arenu, a Zagrebački holding da napravi svoj dio posla. "Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj. Svakim danom zatvorena Arena je gubitak za Ingru, Grad Zagreb i RH", istaknuo je gradonačelnik.

Nije htio odgovoriti koliki su dugovi prema Ingri, rekavši da operativne troškove prati Holding i neka to riješe. Smatra da će se sve to riješiti u dva dana. Djelatnicima Holdinga, pa i direktoru Arene Tomislavu Pervanu, Ingra je zabranila ulazak u građevinu. Trenutačno je dvorana u hladnom pogonu do daljnjeg, a upitno je održavanje događanja tijekom siječnja.

Zagrebački holding je ove godine trebao uplatiti 8,9 milijuna kuna, bez PDV-a. Dosad su platili tek 1,6 milijuna kuna. Kako za održavanje opreme kojoj ističu jamstva sada treba i avansno osigurati novac, dugovima opterećena Ingra to ne može podnijeti. Osim toga, Holding treba uplatiti i 17,7 milijuna kuna na račun depozita kod BKS banke.

Pročitajte još:

- Iz Rusije s ljubavlju: Ingra uz pomoć Mesića dobila posao izgradnje stanova kraj Moskve!

- Igor Oppenheim: Ma kakva propast, Ingra danas vrijedi 200 milijuna eura!

- Dok se Ingra urušava – Igor Oppenheim osniva modnu agenciju!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram