Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2011

Državnici novog kova: 314 vladnih dužnosnika odbija popuniti imovinske kartice!

Čini se kako neki naši vladini dužnosnici nisu shvatili da će ih narod automatski proglasiti lopovima ukoliko i dalje budu odbijali popuniti imovinske kartice...

Točno 314 lokalnih dužnosnika oglušilo se na zakonsku obvezu podnošenja kartice nakon stupanja na dužnost, zbog čega ih je saborsko Povjerenstvo prije nešto više od godinu dana kaznilo sa po 10.000 kuna: među njima su bili i dogradonačelnica Dubrovnika Tatjana Šimac-Bonačić, dogradonačelnik Makarske Ante Novak, zadarski dožupan Ante Zrilić, gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić.

Slobodna Dalmacija:

"S obzirom na to da su se neki dužnosnici oglušili na naše višekratne opomene, pa i kazne, očito da dobar broj političara ne doživljava ozbiljno institut imovinske kartice", komentira Daniel Srb, čelnik HSP-a, inače član Povjerenstva. "Nekome tko je za mandata stekao milijunski imetak, kazna od deset ili 20.000 kuna očito ništa ne znači. Zapravo, materijalna kazna u ovom slučaju i ne bi trebala biti u prvom planu, pravi je problem što nema nikakvih političkih posljedica takvog čina", kazat će Srb, dodajući da to govori "i o odnosima u društvu".

I tu Srb puca u sridu. Nekome tko ima nekoliko milijuna kuna (ili neke druge valute) na računu, kazna od par desetaka tisuća kuna je običan kikiriki.

Na žalost, većih sankcija nema...

A mi smo kao krenuli u borbu protiv korucpije.

Pročitajte još:

- Vjerujete li da Kosor nije znala za crne fondove? Hebrang: Ne vjerujem, odnosno hoću reći, vjerujem da nije znala!

- ISTRAŽIVANJE: Čak 12 posto hrvatskih poduzetnika priznalo plaćanje mita!

- Andrija Hebrang u raljama života: SDP želi spriječiti ulazak Hrvatske u EU i borbu protiv korupcije!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram