Zatvori
Poslovni Puls
03/01/2011

Šopingholičari u ekstazi: GAP otvara trgovine u Zagrebu, Rijeci i Splitu!

Ako ste pravi šopingholičar, onda ste zaigurno i veliki fan američkog GAP-a. Dobra je vijesti kako će GAP otvoriti nove trgovine u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a najavljuje se i širenje na srpsko maloprodajno tržište...

Grčka Marinopoulos grupa, koja je vlasnik Gapove franšize za istočnu i jugoistočnu Europu, odlučila se za otvaranje trgovine u Zagrebu, a uskoro se planiraju proširiti i na Beograd. Gotovo dva mjeseca nakon otvorenja trgovine u Zagrebu u Gapu su zadovoljni odazivom kupaca i rezultatima prodaje.

Poslovni Dnevnik danas piše:

"Marinopoulos grupa vodi Gapovu franšizu u Grčkoj, Cipru, Rumunjskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, a od sljedeće godine i Srbiji", kaže Aleksandar Rodić iz agencije K&K koja je zadužena za Gapov marketing u Hrvatskoj te dodaje kako je prodaja vrlo zadovoljavajuća. Gap u Hrvatskoj zapošljava 18 djelatnika među kojima su prodavači i pomoćno osoblje koji uglavnom rade na pola radnog vremena te imaju ured koji se bavi financijama i odvjetnicu. "Roba koju dobivamo nabavlja se u Americi, ali osoba koja je zadužena za odabir kolekcije (buyer) je iz Grčke i bira kolekcije šest mjeseci unaprijed", kaže Daria Kuljić, poslovođa (store manager) zagrebačke trgovine. Ipak, mnogi su se kupci dolaskom Gapa u Zagreb bunili kako je roba preskupa, ili nije jednake kvalitete kao ona u Americi.

"Razlika je u troškovima carine i ostalim troškovima koji povećavaju cijenu. U Ateni je skladište iz kojeg se roba distribuira za cijeli Balkan", objašnjava. "Dugoročni plan je proširenje s još tri ili četiri trgovine, no to su planovi za idućih godinu ili dvije. Možda još otvorimo dvije trgovine u Zagrebu, a onda se proširimo na Rijeku ili Split", poručuje Kuljić. Za sada ne planiraju ni mogućnost kupnje preko interneta.

Pročitajte još:

- Kriza, a koja to kriza? Arena Centar ima milijun posjetitelja!

- Nakon što se internet pobunio, GAP odustao od novog logotipa

- GAP skužio da mu je novi logo smeće, pa moli fanove da dizajniraju novi!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram