Zatvori
Poslovni Puls
03/01/2011

Devizno tržište: Rast EUR/USD na dnevnoj razini

U petak je treći dan za redom na svjetskim deviznim tržištima tečaj EUR/USD zabilježio dnevni rast, prenose RBA analitičari.

Nakon što je otvorio na razini od 1,329 dolara za euro, tečaj se do poslijepodnevnih sati popeo na 1,342 dolara za euro, da bi krajem dana ipak došlo do blage korekcije pa je trgovanje zatvoreno na 1,335 dolara za euro.

S obzirom da u petak nije bilo značajnih makroekonomskih objava na svjetskim tržištima koje bi utjecale na kretanje tečaja, glavni utjecaj došao je s jedne strane od prethodnih povoljnih makroekonomskih pokazatelja, koji su povećali potražnju za rizičnijom imovinom, a s druge strane od zatvaranja kratkih pozicija trgovaca na deviznim tržištima.

Zadnji dan trgovanja u ovoj godini nije donio većih pomaka na domaćem deviznom tržištu. Balansirana ponuda i potražnja od strane korporativnog, ali i bankarskog sektora, nije dopustila gotovo nikakve pomake vrijednosti jedinstvene europske valute naspram kune. Trgovanje se odvijalo oko razine od 7,383 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,384297 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram