Zatvori
Poslovni Puls
02/01/2011

A kad te stvarno sve uza zid pritisne, digni glavu i...otiđi na skijanje u Austriju!

Hrvate ove godine čini se ne zabrinjavaju sve viši troškovi života, nezaposlenost koja prelazi 18%, rast cijena goriva, recesija i kriza. A zna se koji je najbolji lijek protiv depresije i sve tanjeg novčanika. Pa, odlazak na skijanje, naravno...

Kao što se već i predviđalo, građani Hrvatske ove bi godine mogli u rekordnom broju otići na zimske skijaške odmore u susjednu Sloveniju, Austriju ili Italiju.

HRT:

Procjenjuje se da će ih u ovom prvom novogodišnjem tjednu, koji je ujedno i najskuplji skijaški termin, na skijališta stići oko 150.000.

Recesiji uprkos, Hrvati će i ove godine napuniti austrijska i talijanska skijališta. Plaćat će karticama, na rate, ali i gotovinom. Putničke agencije neočekivano su bilježile porast prodaje aranžmana za 20-ak.

Na snježnim padinama popularnih skijališta Alta Badije, Cortine i Kronplatza najjeftiniji sedmodnevni paketi stoje 2000 kuna. S dodatnim troškovima, četveročlana obitelj teško može proći bez dvadesetak tisuća kuna. Zato mnogi odustaju od elitnog termina i na zimovanje idu drugi, jeftiniji vikend u novoj godini. Smještaj i skijaške karte u kasnijem terminu jeftiniji su čak od 30 do 50 posto. No tada se roditelji nadaju razumijevanju profesora u školama zbog izostanka djece.

Ako vam je i to preskupo, opustite se na Bjelolasici, Platku, Sljemenu.

A kad se Hrvati vrate odmoreni s godišnjih odmora, biti će spremni na novi krug gunđanja protiv aktualne gospodarsko-političke situacije.

Naravno, samo na Facebook grupama i forumima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram