Zatvori
Poslovni Puls
31/12/2010

Rast tečaja EUR/USD

Jučer se na svjetskim deviznim tržištima pod utjecajem dobrih makroekonomskih pokazatelja nastavilo slabljenje američkog dolara u odnosu na jedinstvenu europsku valutu. Tako je s početnih 1,322 dolara za euro tečaj do kraja dana porastao na 1,330 dolara za euro potaknut padom broja zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom tjednu više nego što je tržište očekivalo, prenose RBA analitičari.

Naime, dobri pokazatelji s tržišta rada, utjecali su na rast potražnje za rizičnijom imovinom koja nosi veće prinose, dok je potražnja za dolarom, koji se smatra sigurnim utočištem, pala. Rastu tečaja pridonio je i rast prerađivačkog sektora u SAD-u iznad očekivanja tržišta te povoljni rezultati s američkog tržišta nekretnina. Jutros se tečaj EUR/USD kreće na razinama oko 1,335 dolara za euro.

Predzadnji dan trgovanja u ovoj godini nije donio većih pomaka na domaćem deviznom tržištu. Balansirana ponuda i potražnja od strane korporativnog, ali i bankarskog sektora, nije dopustila gotovo nikakve pomake vrijednosti jedinstvene europske valute naspram kune. Trgovanje se odvijalo oko razine od 7,385 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,385173 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram