Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2010

Snježna kraljica: Megalomanija će ove godine biti nešto jeftinija

Proračun "Snježne kraljice" srezan je s 25,5 milijuna na 23,5 milijuna kuna. A smanjen je i fond nagrada za skijaše i skijašice. Vlada je već uplatila svojih milijun kuna "pomoći"...

Unatoč širenju optimizma i općenarodnog sportskog duha, aktualni recesijski trenutak i javne kritike o (ne)isplativosti ove manifestacije svake su godine sve jače. Glavne su kritike da je javnost  uskraćena za informacije o ukupnoj zaradi od ski-slaloma, piše NoviList.

Grad Zagreb ove je godine uskočio s 4,5 milijuna kuna i nakon prigovora o uzaludnom trošenju novca na međunarodnu utrku s obzirom na proračunske uštede na gradskoj socijali, preuzeo na sebe odgovornost i obvezu da od organizatora zatraži financijski izvještaj. S obzirom na probuđeni interes institucija za tokove novca, gotovo je sigurno da će se organizatori, ako ne Grad, nakon svršetka aktualne utrke pohvaliti iznosima, odnosno, pozitivnom razlikom između uloženog i zarađenog.

Lani je sljemenska utrka Svjetskoga kupa imala solidan fond od 270.000 eura, po pola za skijašice i skijaše. Pobjednicima u ženskoj i muškoj ekipi pripalo je po 50.000 eura, drugoplasiranima 25.000 eura, dok su trećeplasirani nagrađeni s 12.500 eura. Ove godine fond nagrada iznosi "samo" 120.000 eura.

Unatoč ovim uštedama i dalje smatramo kako je riječ o preskupom spektaklu koji nikome u ovom trenutku nije potreban.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram